30 gedachtes over “Eerste eigen ontwerp

  1. Gefeliciteerd! Heel mooi! Nou heb jij een mooi maatje 38, ik heb mooi maatje 46 voor een vest….Hoe kan ik dan het beste aanpassen, meer steken opzetten? Die meetmomenten zijn mij niet helemaal duidelijk, heb je per ongeluk geen maat 48 uitgeschreven hihi.

    Met vriendelijke groet, Christien

    Like

    1. Hi,

      Je moet inderdaad meer lossen opzetten zodat hij bij jou losjes om je heupen valt zoals ook bij mij op de foto in het patroon. Je kunt de lossenketting al om je heupen passen. Je kunt dan aan de hand van het rekenvoorbeeld uitrekenen waar je de steekmarkeerders moet plaatsen. Laat maar weten als je er niet uit komt.

      Like

  2. Wauw! Love it. Ik ben normaliter niet van de gehaakte kleding maar toen ik deze zag ben ik meteen begonnen! Ik vind hem super. Alleen heb ik 1 vraagje. Ik ben begonnen met 132 lossen, hij zat mooi, alleen nu ik aan het haken ben, merk ik dat de lap toch 3 a 4 cm overlapt. Moet ik dan nog minder steken opzetten?

    Ik heb maat 38 van broek en maat 34/36 van boven. Ik hoor graag jouw mening!

    Liefs Froukje.

    Like

    1. Hi, leuk dat gelijk begonnen bent. Is altijd lastig alleen met de lossen ketting de lengte bepalen. Je weet nooit precies of dat ook de lengte is als je een paar toeren gehaakt hebt. Maar trek je ‘m strak en lapt hij dan over? Als hij al losjes zit zou ik toch opnieuw beginnen, beter ni dan als je al veel verder bent. Je hoeft trouwens de eerste toer niet helemaal uit te halen je kunt het lossensliertje dat over blijft nog uithalen, succes! Ben benieuwd naar jouw vest.

      Groetjes en fijne dag,
      Mariska

      Like

      1. Dankjewel voor je reactieMariska! Dan ga ik hem toch maar uithalen, anders krijg ik misschien spijt. Ik show hem zeker even op mijn blog als hij af is!

        Fijn weekend.

        Liefs Froukje

        Like

  3. Bedankt voor het patroon te delen. Het is een prachtig vest.
    Ik ben het vest aan het haken alles ging goed en nu ben ik bij de mouwkop en kom ik er niet uit. Heb het al meerdere malen uitgehaald… ik eindig niet zoals bij u, in een punt. Ik hou 26 steken over.
    Ik heb meerdere dingen geprobeerd maar ik kom er niet meer uit.

    Zou u kunnen helpen? (Trouwens is mijn eerste kledingstuk dat ik haak😀)

    Groetjes Nynke

    Like

    1. Hoi Nynke,

      Wat leuk dat je mijn vest aan het haken bent. Heb je de mouw gepast in je mouw opening? Probeer ‘m er even in. Hij lijkt op de foto puntiger dan hij daadwerkelijk is nl. 😊. Als hij aan de bovenkant wat rechter is past gij nl. Mooi strak in de opening. Dus je gaat goed.
      Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

      Hartelijke groet,
      Mariska

      Like

Plaats een reactie