Shrug

image image Deze shrug wilde ik al een tijdje haken maar het kwam er steeds niet van.


Ik vond het lastig om te bepalen hoe groot de rechthoek moest worden. Ik was begonnen en al een eindje op weg maar vond hem toch te lang. Dus alles uitgehaald en opnieuw begonnen. Uiteindelijk werd hij 92 cm lang en 88 cm breed inclusief de boorden. Het patroon vond ik hier, maar ik heb het aangepast door zowel aan de boven- als onderkant een boord te haken. Deze boorden heb ik apart gehaakt en er als laatste aan vast gehaakt. De mooie ribbel alsof het gebreid is, krijg je door vasten heen en weer te haken alleen in de achterste lus. Aan het eind van de toer haak je ย 2 lossen. Je begint de volgende toer in de tweede vaste van de vorige toer en haakt als laatste een vaste in de losse van de vorige toer. Je haakt je boord met halve vasten vast aan je rechthoek. Ik heb deze shrug gehaakt met 5 bollen Stylecraft special dk in de kleur waterfall.

35 gedachtes over “Shrug

  1. Dankjewel Jolanda! Ik had met deze kleur al een omslagdoek gehaakt en die werd ook leuk en ik had nog wat bollen over ๐Ÿ˜ƒ. Ben er ook blij mee!

   Like

 1. Hij is supermooi. Ik wil hem ook graag maken. Mag ik vragen hoeveel steken je voor de shrug hebt opgezet? Dan kom ik er verder vast wel uit. ๐Ÿ˜Š

  Like

   1. Ik heb het parptroon net gekocht. Ik zal dan eerst even een proeflapje haken zodat ik kan zien hoeveel steken ik moet opzetten om die afmeting te krijgen.
    Groeten Rieka.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s